El ministre d'Afers Exteriors en funcions, Josep Borrell, ha dit no haver vist "gens nou" en les declaracions del president de la Generalitat, Quim Torra, advertint que només acceptarà la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés si és absolutòria: "Que una autoritat de l'Estat digui que no acatarà una sentència tret que sigui la que ell vol no ho qualificaré", ha dit.

Borrell, que ha dit no voler crear "polèmiques inútils", creu que Torra "cada dos per tres repeteix el mateix: si els jutges no dicten una sentència com ell vol farà tal o tal cosa" i això marca una gran diferència amb el Govern, que "tots els dies repeteix el seu respecte a les decisions judicials". Així ho ha afirmat preguntat per l'assumpte en una roda de premsa al costat del seu homóleg austríac, Alexander Schallenberg.

El president Torra, ha dit aquest dijous en un esmorzar informatiu d'Europa Press que si el Tribunal Suprem no absol els promotors de la secessió de Catalunya hi haurà una resposta de "camí ferm de la independència" i també ha advertit que "gran part del món" té els ulls posats en la decisió del tribunal.