El Ministeri d'Exteriors amaga un conjunt d'arguments polítics que va enviar als ambaixadors espanyols amb les directrius que havien de seguir un cop passades les eleccions del 28 d'abril i en ple judici al procés, segons ha pogut saber el diari ABC.

Josep Borrell hauria d'entregar aquest dossier per motius d'interés general tal com ha dictat una resolució del Consell de Transparència a la qual ha tingut accés aquest mitjà. 

Aquest document amagat, que s'anomena "Democràcia i modernitat. Coordinació amb Ambaixades. Estratègia de comunicació per la causa especial davant el Suprem. Argumentari actualitzat després de les eleccions generals 2019", el va elaborar director de l'Oficinal d'Espanya Global, per crear una estratègia comuna de comunicació entre els ambaixadors espanyols. 

El Consell de Transparència s'encarrega de vetllar perquè els ciutadans accedeixin a la informació pública a la qual tenen dret per llei. Ara bé, quan el Ministeri d'Exteriors va rebre una petició, a través del Portal de Transparència, perquè facilités aquestes instruccions dirigides als ambaixadors, s'hi va negar al·legant que es tractava d'ordres internes.