El ministre espanyol d’Exteriors, Josep Borrell, ha admès aquest dimarts que la imatge internacional de l’Estat espanyol està “seriosament danyada sobretot a Europa i el món anglosaxó” per la “propaganda” del “moviment independentista català amb el suport actiu de les institucions de la Generalitat”, fet que ha obligat el seu ministeri a “dedicar part del seu temps i energia a corregir aquest missatge i recompondre la nostra imatge”.

“Ho estem fent, perquè és part de les obligacions d’un ministre d’Exteriors enfrontar-se a la imatge del seu país al món quan està seriosament danyada”, ha dit, “però estem tenint algun èxit, i els asseguro que l’Estat no perdrà aquest combat”.

Com a exemple ha afirmat que el secretari general del Consell d’Europa ha donat suport a la posició del govern espanyol i la separació de poders a l’Estat. En tot cas ha afirmat que haurà de “seguir dedicant esforços a aquest tema” perquè “per a un país l’amenaça de secessió d’una part important del seu territori i la seva economia és quelcom que ha de preocupar la seva política exterior”.