L’actitud del president Quim Torra amb els llaços grocs és “patètica”. En aquests termes s’ha expressat aquest dijous el ministre d’Exteriors Josep Borrell, després que el Síndic de Greuges hagi recomanat al Govern fer cas de l’ordre de la Junta Electoral Central i retirar-los dels edificis públics durant el període electoral. Malgrat tot, també ha carregat contra Rafael Ribó, de qui ha dit que no té “competències” per a pronunciar-se.

En una entrevista a Onda Cero aquest dijous, Josep Borrell ha ironitzat sobre la “valentia” del president Torra, que s'ha servit del Síndic per retirar els llaços grocs. "Per resistir als dictàmens de Madrid i ordir una faula per poder-se justificar, dient que els traurà però perquè li ho demanen els seus", ha sintetitzat el també cap de llista del PSOE a les eleccions europees.

Justament sobre el paper del Síndic de Greuges en aquest assumpte, el ministre d’Exteriors s’ha mostrat sorprès perquè es demanés la seva opinió, “en un tema en el qual manifestament no té competències".