La campanya electoral dibuixa una apretada cursa a tres amb un particular duel entre ERC i JxCat per assumir el lideratge de l'independentisme enfront del PSC. Les estratègies de les dues forces independentistes pugnen per aconseguir el protagonisme, i la proposta del candidat d'Esquerra, Pere Aragonès, d'un cara a cara amb el socialiste, Salvador Illa, aconseguia l'objectiu. Davant aquesta perspectiva la candidata de Junts, Laura Borràs, ha reaccionat la decisió del PSC d'acceptar l'oferiment i ha ofert un debat a tres. 

"Jo els hi proposo: volen fer un trio senyors de PSC i senyors d'ERC?", ha replicat Borràs en la roda de premsa en què ha presentat 50 compromisos d'aquesta partit per fer un "govern fort i eficient" la propera legislatura.

Liderar enquestes

La candidata de JxCat ha atribuït la iniciativa de republicans i socialistes a un intent de contrarestar les enquestes que no només apunten una remuntada de la seva candidatura sinó que fins i tot, en el cas d'un sondeig publicat avui per El Espanyol l'assenyalen com la llista guanyadora el 14 de febrer. "Sembla que ara hi ha enquestes que ens donen a nosaltres una posició d'avantatge i en aquest moments apareixen senyors que volen capitalitzar el debat fent un cara a cara", ha retret.

La presidenciable ha assegurat que no havien contactat amb els seus rivals per fer una proposta concreta atès que tot just havia conegut la decisió de Salvador Illa d'acceptar la proposta de Pere Aragonès mentre es dirigia a la roda de premsa.

Debat Illa-Aragonès

El cap del llista d'ERC va plantejar la seva proposta al candidat del PSC durant el debat a nou que van celebrar els candidats al Parlament aquest diumenge a TVE. Illa ha acceptat la proposta durant una roda de premsa a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), on ha argumentat que vol contrastar el seu programa amb el d'Esquerra per demostrar que la seva "proposta de retrobament és guanyadora".

Illa ha assegurat que no té cap inconvenient a debatre amb el republicà sempre que ho accepti el marc i la legislació electoral. Posteriorment, en la roda de premsa dels republicans, Aragonès ha celebrat que el socialista hagués acceptat la seva proposta.

 

Laura Borràs en una imatge de l'obertura de campanya de Junts / Efe