Junts per Catalunya guanyaria les eleccions, segons una enquesta de SocioMétrica per El Español. És una de les primeres enquestes que dona la victòria a Laura Borràs ja que la majoria de sondejos asseguren una victòria d'ERC, això sí, sempre frec a frec amb Junts.

Segons el digital, a les properes eleccions del 14 de febrer Junts aconseguiria entre 31 i 33 escons, actualment en té 34, i seria la primera força al Parlament. Darrera dels independentistes hi hauria els socialistes que, liderats pel fins ara ministre de Sanitat, Salvador Illa, traurien entre 28 i 30 representants. Ara els socialistes tenen 17 diputats al Parlament. 

enquesta El Español

Els de Pere Aragonès no aconseguirien el suport que pronostiquen altres enquestes i serien la tercera força a la Cambra, tot i que empatarien en escons amb el PSC. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que actualment té 32 diputats, en tindria entre 28 i 30. 

Darrera dels independentistes hi hauria Ciutadans que perdria més de la meitat dels seus 36 escons; segons el sondeig, Cs es mouria entre els 13 i 15 representants. Al seu darrera hi hauria els comuns que, liderats per Jéssica Albiach, mantindrien uns resultats similars als de 2017. Els comuns tenen 8 escons al Parlament i ara es mourien entre els 8 i els 10.

Els partits de dretes, i d'extrema dreta, també empatarien en diputats: Vox i PP empatarien amb 6-7 representants. Als darrers comicis el PP va treure 4 diputats i, pel que fa a Vox, el 14-F serà la primera vegada que es presenten a les eleccions catalanes. Finalment, la CUP milloraria els seus resultats i passaria de 4 cadires al Parlament a 7-9.

Què diu el CEO

Si ens fixem en la darrera enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), publicada divendres passat, els resultats varien: ERC guanyaria les eleccions amb 34-35 diputats però JxCat retalla distàncies i se situaria frec a frec amb 32-34.

El PSC es quedaria en tercera posició obtenint 26-29 diputats seguit de Cs que cauria fins als 12-13. El PP català (9) i la CUP (8) doblarien resultats respecte les últimes eleccions, els comuns es quedarien amb 6-8 i Vox irrompria al Parlament amb 5-6 diputats. El PDeCAT en canvi es quedaria fora de la cambra catalana. El sondeig preveu una participació del 62% i un 33,7% d'indecisos. El vot independentista superaria per primera vegada el 50% situant-se en el 51,2% sumant els vots d'ERC, JxCat, la CUP i PDeCAT. I la majoria de diputats independentistes s'ampliaria a 74-77.

ERC i Junts empaten, segons La Razón

També aquest dilluns un altre diari fa les seves previsions per al 14-F i els resultats també són diferents. Segons La Razón, ERC i Junts empatarien en 32 escons, tot i que els d'Aragonès quedarien primers perquè aconseguirien més vots. 

Enquesta La Razón 1 febrer

Darrera dels de Borràs hi hauria el PSC amb 29 escons, Ciutadans amb 13, els comuns amb 8, el PP català, amb Alejandro Fernández al capdavant, 8, els anticapitalistes de la CUP 7 i l'extrema dreta de Vox entraria al Parlament amb 6 representants.