El grup de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats està partit en dues meitats: quatre diputats de Junts i quatre del PDeCAT. Malgrat les especulacions dels últims dies, Laura Borràs ha volgut deixar clar aquest dimecres que hi haurà “unitat” tant en la negociació dels pressupostos de l’Estat "com en qualsevol altra qüestió". Ho ha assegurat en roda de premsa davant Ferran Bel, del sector PDeCAT, que l’ha acompanyat aquesta tarda en la reunió amb la vicepresidenta espanyola Carmen Calvo.

Després de reunir-se amb Calvo, Borràs ha assegurat que “l’obligació dels polítics és fer política”, i que per tant estan disposats a escoltar el govern espanyol. Però ha avisat que “no podem desvincular-ho de la situació de repressió generalitzada, de tenir presos polítics i exiliats”. En aquest sentit, ha assenyalat que cal una negociació prèvia, a diferència de l’anterior ocasió. En cas contrari, “no ens hi trobaran”. Ha garantit que els seus diputats aniran a l’una: “Abordarem aquestes negociacions com un grup de vuit”. Estan expectants per veure quines seran les propostes.

Per altra banda, la portaveu de JxCat al Congrés també ha tingut una rèplica per a Calvo, després que hagi assegurat que el president Quim Torra no s’asseurà a la taula de diàleg si és inhabilitat pel Tribunal Suprem després de la vista de demà. “Què pensaria si excloguessin el president Sánchez?”, li ha replicat en forma de pregunta. I ha respost ella mateixa: “La vicepresidenta no permetria que es produís una reunió que hagués de presidir el president Sánchez sense el president Sánchez”.

En aquest sentit, Laura Borràs ha enviat un missatge a ERC: “Cap independentista que estigui a la taula no pot permetre que es pugui reunir sense la màxima representació per la part catalana”. Ha qualificat la possible inhabilitació del president de la Generalitat com una “aberració” que demostra que no només hi ha un conflicte polític, sinó també una “justícia polititzada”.

Davant les acusacion contra Torra de torpedinar la taula de diàleg, la representant de JxCat ha recordat el “calendari judicial endimoniat” que enfronta el cap del Govern. “Si no s’ha convocat és perquè no ha tingut els estímuls per part de qui ha de convocar-la”. I ha conclòs: “El president Torra sempre ha donat la seva disponibilitat absoluta i immediata per a parlar de les qüestions que calen ser negociades: autodeterminació, amnistia i fi de la repressió”.