La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, considera "una agressió molt greu al model d'escola catalana" la decisió del TSJC d'establir un mínim del 25% de l'ensenyament en castellà a Catalunya. En declaracions als mitjans durant una visita al port de Tarragona, Borràs ha cridat a donar una resposta "col·lectiva" a aquestes "ingerències judicials" en els models que són "de consens".

Borràs també ha subratllat que la Llei Orgànica de Modificació de la Llei Orgànica d'Educació (LOMLOE), coneguda com a 'Llei Celaá', "no ha blindat res" perquè la decisió judicial, ha recordat, deriva d'un recurs presentat pel mateix Ministeri d'Educació.

El model de l'escola catalana

Borràs també ha reivindicat el model de l'escola catalana com un model inclusiu d'èxit. "Un model de la Catalunya que volem, on no volem ingerències externes", ha denunciat.

alumnes mascareta escola popular manresa acn

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, considera "una agressió molt greu al model d'escola catalana". / ACN

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat parcialment un recurs interposat pel Ministeri d'Educació i ha establert un mínim del 25% de l'ensenyament en castellà a Catalunya, tot remarcant que l'ús actual és "residual".

Una resposta col·lectiva

Des de Junts per Catalunya fan una crida a crear una resposta conjunta i col·lectiva contra "ingerències judicials en el nostre dia a dia". "En matèries com la de la llengua hem d'anar a la una", ha proposat. 

Per la seva banda, el Departament d'Educació recorrerà al Tribunal Suprem (TS) la resolució de TSJC. En tot cas, però, la conselleria ha defensat que un cop entri en vigor la Llei Orgànica de Modificació de LOE (Lomloe), la coneguda com a Llei Celaá, "deixarà sense efecte" aquesta resolució del TSJC.