El Rei ha reprès aquest dijous la ronda de consultes per a la investidura amb una reunió amb la diputada de Junts per Catalunya, Laura Borràs, que ha arribat al Palau de la Zarzuela amb diversos complements grocs en suport als líders independentistes. En concret ha lluït a la solapa de la jaqueta una agulla d'una papallona groga, i al canell de la mà amb què ha saludat el Rei portava un braçalet del mateix color.

Igual que en les reunions amb els vuit representants dels partits amb què es va entrevistar en la jornada anterior, Felip VI ha esperat Borràs a les portes del seu despatx. En arribar, a les 10 hores, la dirigent de JxCat ha accedit al Saló d'Audiències i ha creuat l'estança fins al lloc on l'esperava el rei.

El cap de l'Estat li ha donat la mà i l'ha saludada somrient amb un "buenos días". Borràs ha respost "bon dia" mentre es girava cap als informadors gràfics.

El compte oficial de Twitter de la Casa Reial ha publicat les fotografies de la trobada. Des de l'angle on s'han fet les instantànies no es veuen els complements grocs. Les fotografies que es van publicar durant la jornada de contactes d'ahir també es van fer des de la mateixa posició. 

Borràs trasllada el missatge dels presos

Abans d'entrar a la Zarzuela Borràs ha explicat als mitjans de comunicació la seva intenció de traslladar al rei el missatge dels diputats presos.

La diputada ha volgut denunciar davant del monarca que hi ha presos polítics i exiliats, i que Jordi Sánchez no ha estat autoritzat a assistir en aquestes converses.

"Soc aquí perquè el nostre cap de llista, Jordi Sànchez, va demanar assistir a la ronda de consultes i el Suprem va decidir que no era necessari que ho fes, segurament per evitar la incomoditat al rei de veure's amb un pres polític", ha denunciat la diputada.

En aquest sentit, Borràs ha reclamat que en democràcia s'ha de "respectar la majoria", però ha denunciat que "sembla que els drets dels nostres diputats no es garantiran" i a Junts per Catalunya no els comptaran com a 7 diputats.

Aquest dijous el monarca acabarà la seva ronda de contactes amb Jaume Asens, Santiago Abascal i Pablo Iglesias, Albert Rivera, Pablo Casado i Pedro Sánchez.