La taula de diàleg s'ha pensat com un espai de negociació i per bastir ponts, però a la pràctica està fent saltar espurnes entre els dos executius i entre els socis del Govern de la Generalitat. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el president Pere Aragonès ha declarat respecte a la taula de diàleg: "Si algú creu que hi ha una via alternativa, que l'expliqui i la concreti, de veritat". Aquestes paraules han fet saltar Laura Borràs, presidenta del Parlament, qui ha respost amb un tuit que carregava contra la demanada del president i la utilitat de la mateixa taula, la qual considera que "és un eslògan que fa un any i mig que dura". 

 

tuit laura borràs

 

Borràs ha retret que ara com ara se sàpiguen pocs detalls de la taula que es reunirà de forma imminent. "Ni una sola concreció", ha subratllat a les seves xarxes socials. Davant de l'ambigüitat de la trobada, la presidenta del Parlament ha considerat que no és acceptable "demanar concreció als altres quan ets tan pobre en les teves concrecions". 

Laura Borràs ha reiterat l'alternativa a la taula de diàleg que fa mesos que defensa: la unilateralitat. La presidenta ha insistit a dir que aquest és el camí per assolir la independència, mostrant-se de nou escèptica amb el diàleg. 

Cap sorpresa per a Aragonès 

En la seva entrevista a Catalunya Ràdio, el president Aragonès ha tornat a defensar la via de la negociació i el diàleg amb l'Estat. També ha remarcat que és conscient que aquest no és el camí que més sedueix els seus socis de govern. "Junts mai ha apostat per poder arribar a acords amb l'Estat. No és una crítica, ells ho diuen molt clar", ha dit. 

Aragonès no s'arronsa amb la crisi de l'aeroport, que reconeix que ha minvat la confiança entre els dos governs. Continua confiant en la taula de diàleg, la qual ha reiterat que des del seu inici "ha tingut enemics des del primer moment, poders de l'Estat que han intentat rebentar-ho". 

El president s'ha mostrat obert a seguir negociant i treballant amb l'Estat, i fins i tot ha arraconat la proposta que ahir feia el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, de tirar endavant una estratègia conjunta entre les forces independentistes, la qual podria amenaçar els pressupostos generals de l'Estat, com a resposta a la suspensió unilateral del govern espanyol de l'ampliació de l'aeroport del Prat. 

Aragonès ha demanat valorar la importància de la trobada entre la Generalitat i l'Estat. "Hem de valorar la importància del que farem la setmana que ve. Ningú ho hauria de menystenir, tampoc des de Catalunya", ha assegurat. 

 

 

Imatge principal: La presidenta del Parlament, Laura Borràs, a l'hemicicle / ACN