La candidata de Junts per Catalunya a les eleccions al Parlament, Laura Borràs, sospita que ERC sí que pactaria amb els socialistes si li fes falta per governar. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Borràs ha explicat que "dia a dia veig la relació de socis entre ERC i el PSOE al Congrés. Em sembla bé que diguin que no pactaran a Catalunya, però em costa de creure".

La dirigent independentista ha fet aquestes declaracions tot i que tant Esquerra com el PSC hagin assegurat que no pactarien entre ells. El cap de llista d'ERC, Pere Aragonès, va assegurar aquest dilluns que no fan campanya electoral per dir "només" que no pactaran amb el PSC "ni per davant ni per darrere", sinó que volen "derrotar els socialistes" i fer una "victòria republicana". Per la seva banda, el líder dels socialistes, Salvador Illa, ha indicat en més d'una ocasió que el PSC no pactarà amb cap partit independentista. 

Una vida judicialitzada

Les eleccions són el proper 14 de febrer perquè el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va decidir que no es podien ajornar tot i la pandèmia del coronavirus que està castigant tot el món. "Tenim la vida judicialitzada i un tribunal ens diu quan hem de fer eleccions", ha lamentat la candidata.

En la mateixa línia, i tot i lamentar haver de votar en plena pandèmia, Borràs ha explicat que anar a votar el dia 14 és segur i que "les eleccions tindran validesa sigui quina sigui la participació, però hem de sortir a votar perquè els catalans quan hi ha urnes som imparables". Borràs ha conclòs que el principal repte de cara als comicis és "vèncer l'abstenció per la por i per la desafecció".

La DUI

La candidata de JxCat al 14-F va acusar ERC i CUP de "no treballar per fer possible" la declaració unilaterial d'independència (DUI). En una conferència telemàtica a Intermèdia Comunicació aquest dilluns, Borràs va carregar contra republicans i anticapitalistes per posar bastons a les rodes a la implementació de la república si l'independentisme supera el 50% de vots als comicis. A l'entrevista d'aquest matí s'ha preguntat a Borràs per què el seu programa electoral no parla de la DUI, i aquesta ha ratificat que "Junts sempre té el compromís d'anar cap a la independència".

Això sí, Borràs ha deixat clar que "quan ho tornem a fer (un referèndum d'independència) ho hem de fer amb força per no haver de recular. Parlem d'un referèndum al programa electoral, però no es descarta la DUI", ha aclarit.

Confrontació amb l'Estat

"No busquem confrontació per ganes, l'Estat és qui la busca amb nosaltres i nosaltres fem resistència intel·ligent, no ens resignem ni conformem", ha explicat la candidata de Junts, que ha volgut posar alguns exemples de com s'ha fet front a l'estat espanyol i s'ha guanyat. Laura Borràs ha recordat que en la confrontació s'ha aconseguit que Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín es presentessin a les eleccions "tot i que l'Estat va intentar impedir-ho" o bé que Bèlgica denegués definitivament l'extradició de Lluís Puig.