La número dos de Junts per Catalunya a les eleccions del 28-A, Laura Borràs, ha preguntat al PSOE si estan disposats a tornar a aplicar l'article 155 a Catalunya. En un debat a 7 a La Sexta Noche, Borràs ha demanat a Felipe Sicilia, cap de llista dels socialistes a Jaén, si el PSOE serà altra vegada "el còmplice necessari" per l'aplicació del 155, amb tripartit o amb bipartit amb Ciutadans". 

Sicilia no ho ha descartat i ha respost que el PSOE ho tindrà molt clar si els partits independentistes cometen "alguna il·legalitat", mentre reiterava el "no a la independència". La candidata de JxCat ha expressat que "votar no és un delicte", però sí que ho va ser en canvi la repressió policial de l'1-O, "per la qual ens van aplicar després el 155".

Borràs ha mostrat el seu convenciment que els catalans han de poder decidir què volen com a model territorial. "L'autonomia que ens cal és la de Portugal", ha resumit la candidata, que ha acusat els partits espanyols d'"anar bojos per abolir les autonomies". 

Borràs ha considerat que la transició espanyola ha fallat i que el "cafè per a tothom no complau ja a ningú". En aquest sentit, ha recordat que el rei Joan Carles I va jurar els principis del Movimiento i que l'actual monarca s'ha posicionat contra el parer dels catalans en referèndum. "Estem vivint ara un judici de la vergonya en què polítics legítimament escollits per complir el seu programa electoral estan empresonats o a l'exili", ha denunciat la candidata. Una situació que li recorda, ha assegurat, "a una dictadura"

"La ineficiència de l'Estat és la mateixa governi qui governi"

En termes econòmics, Borràs ha constatat que "l'economia de Catalunya no para de créixer tot i tenir les mans i els peus lligats". També ha destacat, que malgrat els bons resultats catalans, "la ineficiència de l'Estat espanyol, governi qui governi, ha estat sempre la mateixa".

I ha acusat l'estat espanyol de "buidar la guardiola de les pensions", motiu pel qual a la República catalana, "ens haurem d'esforçar molt per garantir-les". També ha apuntat que per calcular el Salari Mínim Interprofesional "caldria tenir en compte el cost de la vida", que és més elevat a Catalunya. 

El candidat de C's Toni Cantó ha acusat Borràs de venir "del partit de la corrupció catalana", en referència a CDC. Però Borràs li ha recordat que ella "no ha militat mai en un partit polític" i que es presenta a les eleccions del 28-A amb una força sorgida de l'1-O, com és JuntsxCAT. La picabaralla dialèctica ha acabat amb Borràs demanant que se li respectés la paraula sense ser interrompuda constantment, i ha retret a Cantó falta d'educació. 

En aquest debat, s'ha citat el president a l'exili, Carles Puigdemont, en condició de "fugat'". I Borràs ha volgut deixar clar que "un jutge d'un país lliure", en al·lusió a Alemanya, "el va deixar en llibertat i va dictaminar que no hi havia rebel·lió ni sedició, que és pel que està sent jutjat el Govern legítim".