La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha assegurat que el PSC és el pitjor rostre del PSOE perquè avala i aplaudeix una aplicació del 155 a Catalunya. "Si fos un partit d'obediència i d'interés català hauria de preservar els seus ciutadans del que representa un tall d'interrupció de les nostres institucions legítimes", ha afirmat Borràs en una entrevista a Els Matins de TV3.

Degut a aquesta postura del grup socialista a Catalunya, la portaveu de JxCat creu que el pacte a la Diputació de Barcelona d'ambdós partits perilla, ja que "sortiran aquestes expressions de les diferències i no es podrà treballar en aquesta línia". Així mateix, Borràs ha deixat clar que si formés part del Govern i s'apliqués el 155, continuaria treballant al seu despatx, argumentant que "davant una mesura de força, s'ha de plantar cara".

Borràs ha defensat que quan es va aplicar l'article l'octubre del 2017, no s'hi va col·laborar, sinó que els funcionaris "estaven sense lideratge" perquè els consellers eren o a la presó o a l'exili. "Era una situació inèdita", ha considerat.

Dona per fet que Jordi Sànchez encapçalarà la llista de JxCat

La portaveu de JxCat al Congrés ha lamentat que els partits espanyols ja "han ensenyat totes les seves cartes" i no tenen propostes per a Catalunya. Borràs ha titllat d'insostenible la situació i ha destacat que la seva proposta és "anar a Espanya a dir que volem sortir d'Espanya".

Borràs ha avisat que els vots de JxCat "no són un xec en blanc" i que aposten per una solució política i no penal, de la situació. Amb el retrovisor fixat a l'1-O, la portaveu ha manifestat que "el dret a l'autodeterminació existeix" i que treballaran pels seus interessos. I ha alertat Sánchez que "si no mou ni una coma, no canviarem de discurs."

D'altra banda, Borràs ha donat pràcticament per fet que Jordi Sànchez, en presó preventiva des de fa gairebé dos anys, repetirà com a cap de llista al Congrés a les eleccions del 10-N i que ella ocuparà el segon lloc. Preguntada per si el president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont, hauria de contemplar ser candidat en unes eleccions al Parlament, ha respost que és un escenari que no es contempla perquè Puigdemont "continua sent el president".