La posició de Junts per Catalunya sobre la investidura de Pedro Sánchez "no es mou ni un mil·límetre". Així ho ha traslladat aquest dimarts la portaveu del grup a Madrid, Laura Borràs, en la seva audiència amb el rei Felip VI. La dirigent de JxCat ha denunciat un cop menys el "menyspreu" dels socialistes cap als seus possibles aliats, que s'ha vist agreujat per la reivindicació de l'article 155 que van fer després de l'oferta in extremis d'Albert Rivera. “No hi ha dretes o esquerres; hi ha animadversió contra Catalunya i el 155 uneix totes les voluntats”, ha lamentat.

Després de reunir-se durant tres quarts d’hora amb Felip VI a la Zarzuela, Laura Borràs ha lamentat que “en un moment on necessitem un estadista, tenim algú amb serioses dificultar per a dialogar”. En aquest sentit, ha subratllat que el diàleg és “un reclam que li fa la ciutadania” d’acord amb els resultats del 28-A. “Com em va dir Josep Rull, pactar és de forts i imposar de dèbils”, li ha etzibat la portaveu de JxCat, que ha lamentat que Pedro Sánchez “se sent més còmode en el menyspreu que en el diàleg”.

És per tot això que Borràs ha defensat el no en un hipotètic nou debat d’investidura. “Li hem dit al Rei que la nostra posició no es pot moure ni un mil·límetre, perquè tampoc no ho ha fet Pedro Sánchez”, ha explicat. En aquest punt, també s’ha referit al comunicat del PSOE on reivindicava que ja va aplicar el 155 des de l’oposició i que ara ho tornaria a fer si fes falta. “Haver de fardar del 155 és molt lamentable”, ha criticat la dirigent nacionalista, que ha indicat que quan va aplicar-se “va ser lesiu per a tots els ciutadans, votessin el que votessin”. I ha reblat: “És evident que el PSOE forma part de l’ADN del 155".

Borràs ha explicat que amb el Rei han parlat de la sentència imminent de l’1-O, però ha constatat que tenen visions “radicalment oposades”. Preguntada sobre com s’ha de respondre a una hipotètica condemna, ha contestat que “la millor resposta a la sentència és la independència”. Una independència per la via pacífica i democràtica, ha remarcat.