La diputada de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha insistit que és partidària de votar no a la investidura de Pedro Sánchez la setmana vinent. En una entrevista a la SER aquest dijous, Borràs ha considerat que "no es donen les condicions per poder investir-lo", ja que el socialista, diu, ha mostrat "incapacitat per dialogar". 

"Voldríem poder votar sí perquè voldria dir que el PSOE té voluntat de fer política. Sánchez es comporta com si tingués una majoria que no té i actua com si tothom hagués de votar-lo perquè sí", ha criticat. En aquest sentit, la diputada ha lamentat que no es convoqués la seva formació a la segona ronda de contactes. 

Borràs ha explicat que aquesta tarda es reunirà amb els diputats presos a Lledoners per decidir un posicionament comú. A més, ha rebutjat que el Congrés comptabilitzi com a abstencions els vots de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, ja que no els deixen assistir al plenari.

Unitat

Pel que fa a les relacions amb ERC, Borràs ha demanat "unitat a tot arreu" i ha assegurat que "seria ideal que anéssim a l'una a la investidura". "Nosaltres sempre hem defensat la unitat i seguim mantenint l'oferta. Reclamem unitat davant la situació d'anormalitat democràtica en la qual ens trobem perquè quan anem junts podrem avançar amb contundència", ha desitjat.