La diputada de Junts per Catalunya Laura Borràs defensa que, de moment, el que recau sobre ella és una presumpció de culpabilitat per les suposades irregularitats en adjudicacions quan va estar al capdavant de l'Institut de les Lletres Catalanes entre 2013 i 2018. Remarca que no s'ha embutxacat "ni un sol cèntim" de l'erari públic i que els seus drets estan sent vulnerats, en declaracions a Aquí Cuní de Ser Catalunya.

Borràs es pot enfrontar a una petició de 12 anys de presó i una possible condemna d'inhabilitació per càrrec públic. Sobre aquesta qüestió, està convençuda que aquest cas s'obre perquè és "de Junts per Catalunya i del partit dels presidents Carles Puigdemont i Quim Torra".

Pel que fa a un pacte amb el PSOE, continua taxativa amb la "voluntat política" que haurien de tenir els socialistes per "parlar de tot, sense vetos, sense exclusions i amb mediadors internacionals". La diputada de Junts per Catalunya ha insistit que l'objectiu no és cronificar el problema, ja que tot allò democràtic "és assumible".