La consellera de Cultura, Laura Borràs, no donarà l'ordre de despenjar les pancartes i els llaços de la seva conselleria ni de cap dels edificis que en depenen. 

Després que s'hagin retirat de la conselleria d'Economia, Borràs ha avançat a la SER que no se "sent còmode" amb les directius de la Junta Electoral Central. La consellera també ha explicat que els treballadors públics son lliures de mostrar la simbologia que creguin pertinent i que el llenguatge que utilitza la JEC ja implica "forçar la gent a fer coses que no volen fer".

Sobre la recomanació del síndic de Greuges, Rafael Ribó, i els llaços grocs, Borràs ha apuntat que el Govern va comprometre's a fer-li cas amb independència que cada un dels consellers hi estigui "més a favor o menys". 

Veient les ingerències de la JEC tot i haver retirat els llaços grocs, Borràs ha proposat el nom de "Junta Inquisitorial Central". 

Borràs ha estès la seva decisió també al president Quim Torra. "El president no li dirà a ningú que retiri el llaç groc, si els Mossos els han de retirar, no ho impedirem", ha conclòs.