La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, creu "molt difícil" que el seu grup parlamentari pugui canviar aquest dijous el seu vot contra la investidura de Pedro Sánchez. Borràs ha apuntat que el PSOE no els ha donat "res" a què agafar-se, i ha afegit que ni tan sols en la segona ronda de consultes els socialistes no han volgut parlar amb ells.

No obstant això, en una entrevista a Ràdio Euskadi, la líder de JxCat ha destacat que el fet que Podemos pugui entrar al Govern, pot suposar una "oportunitat" perquè hi ha un corrent a favor de l'autodeterminació, que defensa el mateix Pablo Iglesias, que també parla de presos polítics.

D'altra banda, Borràs s'ha referit a la frase "Ho tornarem a fer", afirmant que s'ha convertit en un lema que pretén reflectir que els catalans "faran tot el que estigui a la seva mà" per aconseguir el que aspiren i el que és legítim. "Decidir el seu futur per poder ser independents", ha asseverat. La portaveu de JxCat també ha indicat que la sentència del 'procés' "tancarà el capítol de l'1-O" i suposarà un punt d'inflexió perquè tot el caràcter de provisionalitat que ha tingut ara la repressió, es convertirà en definitiva.

Borràs ha posat èmfasi en què Catalunya ha estat sempre allà per poder pactar, dialogar i acordar una solució que doni sortida a un anhel de llibertat. En aquesta línia, ha lamentat que a l'estat espanyol "es tanquin en la Constitució, ja que sembla més un text bíblic que un manual de convivència".