La diputada al congrés per JxCat Laura Borràs, ha animat a assistir a la concentració contra les decisions de la JEC que l'independentisme ha convocat per aquest divendres a Barcelona. Ho ha fet a través d'un vídeo i des del centre penitenciari de Soto del Real, on acompanyada dels companys de partit Míriam Nogueras, Ramon Tremosa i Sergi Miquel, ha visitat els presos polítics.

"Hem anat a veure els nostres companys que ara ja son diputats" ha dit Borràs en sortir de la presó. Tot seguit ha explicat que tornava a Barcelona per participar en la manifestació de suport a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, després que la Junta Electoral Central els hagi vetat presentar-se a les eleccions europees.

En la trobada, Borràs i la resta de diputats han començat a treballar la propera legislatura amb Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez. També han pogut veure el president d'Òmnium, Jordi Cuixart. 

Partits i entitats independentistes han convocat a manifestar-se aquest divendres davant la delegació del govern espanyol després del veto de la JEC a Puigdemont, Comín i Ponsatí. Òmnium Cultural, l'ANC, ERC, JxCat i la CUP han denunciat "censura" i "manipulació electoral" i han reclamat mantenir la "lluita pels drets civils i polítics" del president i els consellers a l'exili.