Junts per Catalunya no abandona la figura del mediador per a la mesa de diàleg. L’endemà de la reunió entre presidents, Laura Borràs ha insistit que cal una tercera persona, amb unes “posicions tan allunyades”. Si no és així, ha lamentat, “significaria que un no està disposat a negociar obertament”. En els mateixos paràmetres es mou el president Torra, que la setmana que ve reunirà l’independentisme i tornarà a posar aquesta figura damunt la taula.

En declaracions al Congrés dels Diputats, la portaveu de JxCat a Madrid ha recordat que aquesta figura hi era quan es va trencar el diàleg i que és “absolutament normal en la resolució de conflictes internacionals”. En aquest sentit, ha recordat que “ahir el Parlament va votar a favor que existeixi aquesta figura”, una persona “que doni seguretat i ofereixi garanties”.

Pel que fa a la reunió de presidents a Barcelona, Borràs ha celebrat que s’hagi “recuperat la normalitat en les relacions”, i que això és “positiu”. En aquesta línia, ha afegit: “L’objectiu de la trobada era poder començar a treballar en la mesa de negociació, que és en allò que realment hi ha consens i interès, en poder desencallar la qüestió política”. I ha conclòs: “No m’atreviria a parlar de diàleg, però sí d'un restabliment de la normalitat”.

La dirigent de JxCat ha reiterat que el president Quim Torra “actuarà amb obediència” als mandats del Parlament i del conjunt de l’independentisme.