La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha assegurat aquest dissabte que "ens necessitem tots" i que "davant del no a tot" de Pedro Sánchez, la candidatura que defensa la seva formació representa el "sí a la unitat, al diàleg, a Catalunya i a la independència".

Després de participar en el consell nacional del PDeCAT, que ha ratificat les llistes de JxCat a les eleccions generals del 10-N, Borràs ha recordat als mitjans que "la unitat no només es predica, sinó que també es practica" i que el seu partit, "un espai cada vegada més transversal", és un bon exemple d'això.

Borràs també ha subratllat que el PDeCAT -amb qui JxCat concorre al 10-N en format de coalició - ha estat "l'únic partit polític que va veure i va entendre l'excepcionalitat del moment polític i democràtic" en obrir-se a persones que venien d'altres tradicions polítiques com el PSC, ERC o ICV o que no teníem cap tipus de trajectòria política.

Una transformació que va aconseguir, ha dit, "perquè és un partit jove i modern però que acumula tot el bagatge i l'experiència d'haver format part d'un temps i un país com Catalunya".