Sis anys més tard, amb una sentència ferma del Tribunal Suprem, els assaltants de Blanquerna continuen en llibertat. Així ho ha denunciat aquest dijous, des del Congrés, la portaveu de JxCat, Laura Borràs, que ho ha contraposat amb la situació dels presos polítics independentistes. “És així com funciona la justícia espanyola i la democràcia espanyola”, ha lamentat la diputada a la cambra baixa espanyola.

La denúncia ha arribat el mateix dia que es compleixen sis anys d’aquells fets, quan un grup d’ultres va assaltar el Centre Cultural Blanquerna durant la celebració dels actes de la Diada a Madrid, agredint físicament i verbalment algunes de les autoritats assistents. Borràs ha subratllat com, per lliurar-se de presó, els condemnats van justificar que tenien fills menors a càrrec, com també és el cas dels presos polítics. “Els nostres companys estan en una presó provisional injusta des de fa gairebé dos anys, amb informes com el del Grup de Treball de les Nacions Unides”, ha assenyalat.

La portaveu de JxCat ha aprofitat per a relacionar-ho amb l’obertura de l’any judicial el passat dilluns. “Sembla que hi ha algunes sentències que han d’acatar-se abans fins i tot que es coneguin i altres on els culpables continuen en llibertat”, ha criticat.

Per altra banda, malgrat que ha lamentat que hauria de ser Jordi Sànchez qui hi assistís, Laura Borràs ha confirmat que tornarà a assistir a la nova ronda de consultes del rei Felip VI, prevista per dilluns i dimarts que ve. “Sempre estem disposats a poder parlar”, ha defensat.

Finalment, la portaveu de JxCat ha desmentit que la manifestació de la Diada punxés. “Treure 600.000 persones al carrer no es pot considerar una punxada”, ha rebatut. “Si es vol comptar independentistes, hi ha un mètode: posar urnes i comptar vots”, ha ironitzat. Ha aprofitat per a “condemnar enèrgicament” l’agressió a una reportera de TVE.