"Ja n'hi ha prou que alguns diguin que votar és un cop d'Estat i ja n'hi ha prou que vostès amenacin de forma continuada als treballadors públics". Així de contundent ha contestat la consellera de Governació, Meritxell Borràs, a la interpel·lació que li ha fet Ciutadans sobre els treballadors públics i en què es recriminava al Govern del tracte cap a aquest col·lectiu.

En concret, el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, s'ha referit a les paraules del diputat de Junts pel Sí Lluís Llach, que va assegurar en diverses conferències que la Generalitat sancionaria els funcionaris que no complissin la Llei de Transitorietat Jurídica. "Ja n'hi ha prou. L'únic que va dir Llach és que les lleis s'havien de complir", ha respost la consellera.

Borràs ha adoptat un to rotund durant la seva intervenció, però s'ha enfadat especialment quan Carrizosa l'ha acusat de posar en risc els treballadors públics. "Són vostès els que sembren la por, ja que la responsabilitat del procés l'hem assumit sempre els polítics", ha assegurat. La consellera ha fet referència al 9-N, que ha implicat condemnes judicials a quatre polítics però en cap cas a un treballador públic.

En concret, també s'ha referit a la querella que va presentar la Fiscalia -tot i que encara no està admesa a tràmit- contra la pròpia Borràs i el secretari general de la conselleria, Francesc Esteve, pels delictes de prevaricació, desobediència i malversació, per la compra d'urnes.

Segons ha explicat Borràs, en aquesta querella també es té en compte la seva assistència a una manifestació organitzada per Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'ANC. "Em fa pensar en quan era petita i a casa em deien que no expliqués que el pare havia anat a certes reunions la nit anterior", ha recriminat. I ha afegit: "És una vergonya que per assistir a una manifestació haguem de patir com ho fèiem en altres èpoques". 

"Alguns dels pares dels seus companys eren els què estaven a l'altre banda. No té vostè el patrimoni de la repressió", li ha respost el portaveu de Ciutadans.