La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha sortit en defensa de l'independentisme cors i ha enviat un missatge de suport davant les pròximes eleccions regionals a l'Estat francès. "Ara és l'hora de la democràcia, és l'hora de Còrsega", ha indicat.

Borràs ha agraït, en un missatge en francès i sota la bandera de Còrsega, el suport que els independentistes corsos han donat a Catalunya en els darrers anys. "Us agraeixo el suport que sempre ens heu donat. Catalunya pateix la repressió de l'Estat espanyol, com a represàlia pel referèndum de l'1-O. Gràcies per ser-hi sempre", ha apuntat.

 

"Catalunya dona suport als corsos, a tots els moviments independentistes democràtics. Som una visió alternativa a la que representen els grans Estats. Els grans Estats es repleguen sobre ells mateixos, i adopten actituds cada cop més autoritàries i centralitzadores, i prenen una distància cada cop més gran amb els ciutadans", ha manifestat. 

Acostar la presa de decisions

Segons Borràs, els països que defensen la seva independència estan compromesos en canvi "a aprofundir en la democràcia, descentralitzar i aproximar tant com sigui possible la presa de decisions als ciutadans".

El dirigent de Corsica Libera Jean-Guy Talamoni ha agraït a Borràs el suport expressat cap a la llista independentista.

Entre el 20 i el 27 de juny se celebraran a l'Estat francès les eleccions regionals, també a Còrsega.

Control de Vox

Borràs va deixar clar ahir al Parlament que té intenció de marcar de ben a prop els diputats de Vox i de Ciutadans per evitar les escenes viscudes en anteriors legislatures. Per fer-ho no només s'ha après a fons el Reglament del Parlament, sinó també el funcionament del micròfon, com van poder comprovar ahir tant el president del grup de Vox, Ignacio Garriga, com el de Ciutadans, Carlos Carrizosa.

Tot plegat es va produir durant la sessió de control al president, quan Garriga va assegurar, adreçant-se a Pere Aragonès: "Vostès són uns lladres orgullosos de delinquir". Aquesta referència va provocar que la presidenta l'advertís que acabava de titllar de lladres el president i el Govern de la Generalitat i el va convidar a rectificar una "afirmació falsa i infundada".