El candidat a les primàries de Junts menys conegut, Jordi Ferrés, es retira de la cursa. Segons Ferrés, pren aquesta decisió perquè la seva candidatura i la de Laura Borràs "són opcions que han de col·laborar i no competir". Una línia basada en "abandonar definitivament l'estratègia del peix al cove i la gestió de les engrunes de l'autonomisme". A més, contraposa aquesta línia amb la de l'altre candidat, el conseller de Territori, Damià Calvet.

D'ell, considera que no prioritza la voluntat d'implementar la voluntat del referèndum de l'1 d'octubre i destaca que Calvet parla de "ser la generació que proclami la independència de Catalunya". Conceptes que, més enllà de les definicions, no amplia en l'argumentari de diferenciar què vol dir una cosa i una altra. Així doncs, Ferrés, demana subratllant per escrit el "vot per la Laura Borràs, és la millor candidata i amb el suport podrà ser la primera presidenta de la Generalitat de Catalunya".

La renúncia l'ha fet públicar per carta i en un vídeo al costat de Borràs. A més, resta el seu compromís a seguir "treballant amb totes les forces perquè Catalunya esdevingui un país independent en forma de República". Ferrés és advocat. En la seva faceta política, va ser regidor a l'ajuntament de Sant Cugat amb CiU, al capdavant de l'àrea de Mobilitat, Seguretat i Medi Ambient entre 1999 i 2003. També va presidir el Moviment 1 d'Octubre, la plataforma impulsada per sectors pròxims al president Carles Puigdemont, que va ser l'origen de la Crida Nacional per la República.

Borràs vs Calvet

Aquest cap de setmana, es decidirà qui és el candidat final: Laura Borràs o Damià Calvet. ElNacional.cat ha parlat amb ells i han contestat un mateix qüestionari sobre alguns del temes que han marcat la seva campanya. Aquestes són algunes de les respostes en relació al procés d'independència, el futur Govern, JxCat i el paper de Carles Puigdemont o sobre les escoltes de l'operació Volhov.

En paral·lel, el president del Grup Parlamentari de Junts, Albert Batet també ha anunciat que s'hi presenta. Batet afirma que la demarcació de Tarragona necessita una veu forta al Parlament i argumenta que vol aportar la seva experiència com a president de grup parlamentari durant una legislatura excepcional, el seu capital polític de gestió com a alcalde de Valls durant gairebé 12 anys i el seu coneixement en la gestació de Junts per Catalunya, en què va participar des dels seus inicis a finals del 2017.