La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha seguit sense cap diferència la seva activitat per aquest 12 d'octubre amb una visita al parlament flamenc.

Borràs ha dit, en referència a Flandes, que és un país "amb justícia, democràcia i llibertat". En declaracions a la premsa des de Brussel·les, on s'ha reunit amb la presidenta del parlament flamenc, Liesbeth Homans, ha explicat que avui "és un dia laborable i els catalans no tenim res a celebrar".

 Borràs ha agraït a Homans que Flandes sigui "un lloc segur per als catalans", no només per la seva "amistat política", sinó també perquè l'expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig hi han trobat "un sistema judicial independent". 

Borràs flandes

Visita a la delegació

Però, abans de res, Borràs ha volgut visitar la delegació del Govern a Brussel·les, on ha visitat l'exposició censurada 'Presos polítics a l'Espanya contemporània', obra de Santiago Serra. També s'ha reunit amb el delegat del Govern a la Unió Europea, Gorka Knörr.

Borràs Gorka

Vox a Borràs

Borràs ha fet cas omís a les peticions del portaveu adjunt de Vox al Parlament, Antonio Gallego, que ha reclamat a la presidenta del Parlament i al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que celebrin "amb total normalitat" el 12 d'octubre.

"No és normal que el Parlament segueixi donant cops de peu a una festa de la qual tantíssims catalans ens sentim profundament representats", va dir en roda de premsa. Vox va registrar una proposta de resolució per tal que el Parlament insti el Govern a commemorar el 12 d'octubre. Segons Gallego, el Parlament i el Govern ho han de fer "encara que no els hi agradi".

I ha considerat una "presa de pèl" que Borràs celebri un tractat amb Nova Caledònia i, en canvi, no posi la bandera d'Espanya a l'escala del Parlament el 12 d'octubre.

Unionisme desfermat

L'unionisme ha tornat a intentar fer una demostració de força a Barcelona pel 12-O amb diversos actes. Cap, però, ha estat multitudinari.

On més gent s’ha concentrat ha estat a la manifestació organitzada per la plataforma Cataluña Suma al passeig de Gràcia, i en la qual han participat diversos dirigents polítics com el líder de Vox, Ignacio Garriga, o el líder popular a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou.

La manifestació, sota el lema ‘Unidos por lo que nos une’, ha aplegat centenars de persones i ha avançat pel passeig de Gràcia fins arribar a la plaça Catalunya al ritme de ‘La roja baila’, ‘Yo soy español’ i diferents cançons tradicionals llatinoamericanes. A més, en diferents cruïlles, ballarins llatinoamericans han acompanyat les cançons amb els seus respectius balls tradicionals.

Imatge principal: Laura Borràs amb Liesbeth Homans ACN