El portaveu adjunt de Vox al Parlament, Antonio Gallego, ha reclamat a la presidenta de la cambra, Laura Borràs, i al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que celebrin "amb total normalitat" el 12 d'octubre.

"No és normal que el Parlament segueixi donant cops de peu a una festa en la qual tantíssims catalans ens sentim profundament representats", ha dit en roda de premsa. Vox ha registrat una proposta de resolució per tal que el Parlament insti el Govern a commemorar el 12 d'octubre. Segons Gallego, el Parlament i el Govern ho han de fer "encara que no els agradi". I ha considerat una "presa de pèl" que Borràs celebri un tractat amb Nova Caledònia i, en canvi, no posi la bandera d'Espanya a l'escala del Parlament el 12 d'octubre.

Vox també ha registrat un escrit dirigit a la Mesa del Parlament per demanar que es commemori el 12 d'octubre, que el dia hàbil anterior onegi la bandera d'Espanya a la façana de l'edifici i al peu de l'escala principal, així com organitzar un acte commemoratiu al recinte del Parlament en què es reprodueixi l'himne nacional d'Espanya.

Gallego també ha explicat que el seu partit participarà a tots els actes a Catalunya amb motiu del 12 d'octubre. "Els espanyols ens hem de sentir orgullosos de la nostra aportació al món. Vam aportar molt a Iberoamèrica i no tenim res per avergonyir-nos. Hem de celebrar sense complexos aquesta data", ha reivindicat.

"El tòxic separatisme"

En aquest sentit, ha explicat que Vox serà demà 12 d'octubre a les 11h davant del monument a Cristòfor Colom i que a les 12h una delegació del partit participarà de la manifestació al Passeig de Gràcia organitzada per Catalunya Suma amb el suport de Societat Civil Catalana.

Al final de la manifestació, segons Gallego, es llegirà un manifest "en favor de la unitat i en contra del tòxic separatisme" i ha fet una crida al conjunt de catalans a participar de manera "massiva i festiva" dels actes.

El 12-O a Barcelona

Entitats i partits espanyolistes i feixistes es tornaran a mobilitzar aquest 12 d'octubre pels carrers de Barcelona (i d'altres ciutats de l'Estat) per reivindicar la unitat d'Espanya

A la capital catalana, la majoria ho faran aglutinats sota el paraigua de la plataforma unitària Cataluña Suma por España, que ha convocat una manifestació per a les 12h.

La mobilització sortirà de la confluència del carrer de Provença amb passeig de Gràcia, al costat de la Pedrera, i estarà encapçalada per la pancarta "Junts pel que ens uneix: Espanya i la Hispanitat". Durant la concentració tindran lloc balls de folklore hispanoamericà i nacional.

 

Foto principal: Imatge d'arxiu d'una manifestació del 12 d'octubre / ACN