La llengua segueix al cor del debat polític. La resolució del Tribunal Suprem i la polèmica negociació de la llei de l'audiovisual han posat al català en el punt de mira, quan aquesta no està en el seu millor moment. La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha deixat clara la seva postura: no té cap esperança en què l'Estat espanyol protegeixi la llengua catalana. "És evident que no hi haurà lleis espanyoles que blindin el català", ha sentenciat a RN4. 

Borràs ha assegurat que l'Estat espanyol no creu en el multilingüisme, malgrat que des de la Unió Europea i la mateixa constitució espanyola s'exigeixi la protecció de les llengües minoritàries. Tot i les regulacions la deixadesa i la manca d'interès es noten en les polítiques lingüístiques estatals segons la presidenta del Parlament. 

Si bé reconeix que el seu desànim amb l'opció de protegir la llengua des de l'Estat espanyol, ha reclamat accions individuals i col·lectives per protegir la llengua. "Hem de defensar els nostres drets lingüístics", ha assegurat i ha afegit: "La llengua no és una qüestió de política, sinó de país". 

 

Intervenir directament 

Respecte a la polèmica que envolta l'escola de Canet, la qual ha estat en punt de mira de polítics i mitjans durant tota la setmana passada, Borràs ha fet una proposta molt clara: assumir la direcció del centre. 

La presidenta del Parlament ha proposat al conseller d'Educació, Josep Gonzàlez Cambray, que la Generalitat assumeixi la direcció del centre educatiu de Canet. Borràs ha considerat que és la millor manera per descarregar "la pressió sobre els professionals". 

La representant de Junts per Catalunya ha recordat que hi ha precedents. Clara Ponsatí va assumir la direcció de les escoles de cara al referèndum de l'1-O.

Escepticisme amb la negociació 

"Negociar amb el que et persegueix, al que persegueix li va bé perquè li dona una pàtina de legitimitat", ha reflexionat Borràs en referència a les accions del seu soci de Govern, Esquerra Republicana de Catalunya, amb el govern espanyol. En especial s'ha referit a la negociació per a la llei de l'audiovisual.  "Que dues de cada cent pel·lícules estiguin en català és el que hem de negociar? Això és el que ja marca Europa", ha lamentat. 

La família de Canet acusa Educació 

La família de l'escolar de P5 del centre de Canet de Mar que va reclamar més castellà per al seu fill ha acusat el Departament d'Educació d'"atiar" sentiments d'odi entre la població. En una carta difosa per l'Assemblea per una Escola Bilingüe, diu que no vol convertir-se en un element mediàtic i que l'únic que ha fet és demanar el compliment de la llei, ha informat l'ACN. 

 

 

Imatge principal: La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, durant un ple / Sergi Alcàzar