La portaveu de JxCat al Congrés dels Diputats i exconsellera de Cultura de la Generalitat, Laura Borràs, ha demanat al president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, i al líder d'Unidas Podemos, Pablo Iglesias, que arribin a un pacte d'investidura o que deixin d'oferir "aquest espectacle lamentable".

Borràs ho diu després del nou desacord entre els dos dirigents, que aquesta tarda han parlat deu minuts per telèfon sense aconseguir arribar a un pacte que permeti desbloquejar la governança política espanyola. "Ha estat un nou espectacle públic d'aquesta no-entesa que ens van oferint per capítols", ha lamentat Borràs als passadissos del Congrés, una no-entesa que ha qualificat "d'exercici d'irresponsabilitat política majúscul".

A parer de la portaveu de JxCat, el que cal saber no és si PSOE i Unidas Podemos faran un govern de coalició o no, "sinó per què el volen fer i quines seran les conseqüències de poder treballar junts". En aquest sentit, Borràs ha subratllat que en els mesos de negociació que han passat fins ara s'ha vist que aquesta col·laboració entre els dos líders "sembla bastant impossible, perquè sembla que hi ha una incompatibilitat de base bastant sorprenent però que sembla manifesta i real".

Per això la diputada independentista ha demanat a Sánchez i Iglesias que diguin "ja" si hi haurà noves eleccions o si seran "responsables i capaços de governar com els demana la ciutadania".