Nova enganxada entre la consellera de Cultura, Laura Borràs, i els diputats de Ciutadans en seu parlamentària. Durant la sessió de control al Govern que ha tingut lloc aquest dimecres, el portaveu del partit taronja, Carlos Carrizosa, ha retret a la consellera que no assistís als premis Planeta i ho ha considerat un "boicot" a la literatura castellana.

En aquest punt, Carrizosa ha retret Borràs que quan encara no era consellera signés el manifest Koiné, que ha rebut crítiques de voler imposar el català com llengua única en una Catalunya independent. Borràs ha negat diverses vegades aquesta interpretació del manifest, i aquest dimecres hi ha insistit instant Ciutadans a llegir. "Els recomano que llegeixin. Llegeixin el manifest Koiné", ha defensat Borràs. 

A més, la consellera de Cultura ha justificat al seva no assistència als premis Planeta defensant que tenia un altre acte sobre la visibilització de les dones escriptores i ha defensat que en els quatre mesos que fa que és consellera ha assistit a més 140 actes i ha retret Ciutadans que no hi assisteixin, com fan diputats d'altres formacions. 

En aquest sentit, ha assegurat que diumenge passat va anar a veure la diada castellera de Valls i ha recordat que ells no hi eren veient els "punyateros castellers", citant les paraules de l'última sessió plenària del diputat Carrizosa. Borràs ha acabat la seva intervenció repartint volants sobre l'any Fabra i retraient-los que no assistissin a l'acte que va tenir lloc dimarts al vespre.