La presidenta del Parlament, Laura Borràs, no té intenció de limitar el seu paper a una figura merament reguladora de debats parlamentaris. La seva voluntat és anar més enllà, mantenir un perfil marcadament polític i una agenda pròpia, que no quedi encotillada en les funcions més institucionals.

Aquest dimarts comença una nova ronda de converses amb els presidents dels grups parlamentaris amb la intenció de traslladar-los les propostes i peticions que li han formulat els diferents col·lectius amb què s'ha reunit des que va prendre possessió del càrrec.

Reunió amb Aragonès

Borràs ja va comunicar al president, Pere Aragonès, durant la reunió que van mantenir la setmana passada al Palau de la Generalitat la seva intenció d'abordar aquestes qüestions amb els presidents dels grups.

La responsable de la Cambra catalana els traslladarà totes aquelles peticions que se li han anat plantejant a les múltiples audiències que ha mantingut al Parlament amb diferents sectors i amb les visites institucionals que ha fet a diferents punts del territori.

Illa i Jové

Borràs obrirà les reunions aquest dimarts amb el líder de l'oposició, el socialista Salvador Illa, i el president del grup parlamentari d'ERC, Josep Maria Jové. Dimecres es reunirà amb els presidents dels grups de Junts, Albert Batet; Vox, Ignacio Garriga; i PP, Alejandro Fernández.

Dijous, la trobada serà amb el responsable de Cs, Carlos Carrizosa; la presidenta de la CUP, Dolors Sabater; i la dels comuns, Jéssica Albiach.

Protagonisme polític

Borràs es reunirà també amb Vox, tot i que des de la seva arribada a la presidència de la Cambra, un dels seus objectius ha estat marcar els límits a la ultradreta, que en aquestes eleccions ha irromput a l'hemicicle. Debat rere debat ha deixat clar al grup d'Ignacio Garriga que no acceptarà res que vagi més enllà d'allò que marca el reglament de la Cambra.

També Ciutadans ha protagonitzat diferents episodis de tensió amb la presidenta que s'ha emparat repetidament en el reglament, que ha demostrat haver estudiat amb atenció, per aturar intervencions que poguessin alterar el curs normal dels debats.

A més, Borràs, que és membre de l'executiva de Junts, ha participat en tots els debats polítics que s'han plantejat al llarg d'aquests mesos. No ha tingut inconvenient a valorar des de decisions del Govern, com la posada en marxa del fons per fer costat els càrrecs perseguits pel Tribunal de Comptes, fins a qüestions de partit, com la polèmica arran de l'article del secretari general de Junts, Jordi Sànchez, en què apuntava que l'1-O tenia com a objectiu pressionar el govern espanyol més que no pas celebrar un referèndum.

 

A la imatge principal, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, el dia de la presa de possessió del càrrec / Sergi Alcàzar