La número dos de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha considerat aquest diumenge que el compte enrere de la sentència és un "degoteig emocional absolutament miserable" i ha avisat que "no es pot jugar així amb la vida de les persones".

A més, durant la seva visita a la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt ha criticat les filtracions sobre la sentència del procés que hi ha hagut aquests darrers dies a diversos mitjans de comunicació. Ha remarcat que són "inadmissibles" i que "diuen molt poc de la salut democràtica" de l'estat espanyol.

Borràs també s'ha mostrat confiada que, un cop es conegui el veredicte, el poble de Catalunya "tornarà a sortir al carrer" perquè "també se sent jutjat". "Ells voldrien que fos el punt i final, però no hi ha punt i final que valgui", ha explicat la dirigent de JxCat, que ha assegurat que la determinació del poble de Catalunya es manté "intacta" malgrat els intents de "doblegar-nos" i "intimidar-nos".

"Sense absolució no hi pot haver solució"

En aquests dies de "tensió, nerviosisme i angoixa creixent", Borràs també ha tingut un record especial per a les famílies dels presos que, en aquests dos anys, són els que "més han patit de manera silenciosa". En aquest sentit, ha remarcat que "sense absolució no hi pot haver solució" i que, inclús si la sentència és absolutòria, als presos i a les seves famílies no els hi podrien "rescabalar els dos anys de presó preventiva i injusta".

Borràs també ha tornat a defensar que l'1 d'octubre de 2017 no hi va haver rebel·lió ni sedició sinó un exercici d'autodeterminació, "un dret fonamental". Borràs critica que, des de llavors, a Catalunya només s'ha viscut "repressió, repressió i repressió" i l'eliminació "sistemàtica" de drets bàsics fonamentals i de drets humans.