El grup parlamentari de Ciutadans ha fet un numeret aquest dimecres a l’hemicicle del Parlament, posant sobre els seus escons exemplars d’El Quixot de Cervantes. Ha estat en una pregunta a la consellera Laura Borràs sobre l’acte cancel·lat de Societat Civil Catalana a la UB. La titular de Cultura els ha respost: “El millor homenatge que es pot fer a El Quixot és llegir-lo”.

En aquest sentit, Borràs els ha recordat que, com a professora universitària, ella va estudiar i escriure publicacions acadèmiques sobre el tema, i que aquest dimarts fins i tot va rebre una invitació d’un expert en Cervantes de la Universitat Complutense de Madrid. Pel que fa a la crítica de fons, la consellera ha defensat que “contra la intolerància” sempre els trobaran. “Ens hi trobarem tots?”, li ha preguntat.

A banda de l’acte d’homenatge a Cervantes, el diputat de Ciutadans Fernando de Páramo ha denunciat que “el partit que ha guanyat les eleccions ha d’anar escortat a Vic”, i ha acusat l’Executiu de “pretendre normalitzar el que no és normal”.