La consellera de Cultura, Laura Borràs, se les ha tornat a tenir aquest dimecres amb els diputats de Ciutadans. Ha passat a la comissió de Cultura, on ha comparegut per explicar el nomenament de Lluís Puig i Gordi com a director del Programa per al desenvolupament de projectes culturals d'àmbit internacional del Departament de Cultura. 

Borràs ha retret a Cs que es refereixin a l'exconseller de Cultura, actualment a l'exili, com a "fugit, il·legítim, il·legal i immoral" i ha defensat que tant Puig com la resta d'exiliats són lliures i poden viatjar per Europa. En aquest sentit, ha recordat que es van posar en mans de la justícia belga i alemanya i els van deixar en llibertat. "Si va fugir d'alguna cosa va ser de la repressió, va anar a buscar justícia a Europa i la va trobar", ha recordat.

"Ciutadans diu que s'han posat en perill les llibertats de tots els catalans. Però les úniques llibertats que estan coartades són les de les persones que són a la presó i a l'exili", ha afegit Borràs en la mateixa compareixença.

Pel que fa al nomenament, Borràs ha argumentat que en tant que càrrec de "confiança d'assessorament especial i coordinació estratègica", el nomenament és "lliure" i s'han basat en l'aprofitament del talent com a criteri de selecció. "És fonamental poder-se relacionar amb institucions europees i ja que les seves seus són a Brussel·les, la direcció del Programa opera precisament en aquesta ciutat", ha afegit.

Respecte al sou de Puig, 85.000 euros anuals, la consellera ha dit que equival al de la figura de secretari general. El programa forma part d’un dels objectius del Govern en la internacionalització de la cultura catalana.