La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha defensat el prestigi del Consell per la República i ha carregat contra "aquells que tots coneixem i que vilipendien massa sovint" el Consell. Borràs ha reivindicat la institució com un espai d'unitat i ha demanat "prestigiar-lo".

Laura Borràs Consell republica ACNBorràs al Consell per la República - ACN

La presidenta ha assegurat que és important donar-li "la legitimitat, la força, la institucionalitat republicana paral·lela amb les institucions que tenim al país". Borràs ha atès als mitjans de comunicació en el ple que el Consell per la República ha celebrat aquest diumenge a Canet de Roselló, on s'ha constituït la seva Assemblea de Representants. Aquest ens, Borràs, l'ha definit com un espai "d'unitat de l'independentisme".

Borràs ha criticat amb duresa "aquells que vilipendien el Consell" i ha assegurat que aquests voldrien que "no hi hagués espais d'unitat".

Borràs s'explica

Borràs en un fil de Twitter ha explicat perquè no s'ha presentat a presidir el Parlament del Consell. La resposta és simple, diu: "Vaig presentar-me per formar part de l’Assemblea de Representants pel convenciment que ens calen institucions fortes, republicanes fora de l’Estat espanyol".

Tot i això, Borràs es posa a disposició "sense necessitat d'encapçalar aquesta assemblea que ha quedat votada per amplíssimes majories".

Borràs TUIT

Puigdemont insta al Consell

L'Assemblea de Representants del Consell per la República s'ha constituït aquest matí a Canet del Rosselló amb l'objectiu de traçar el camí de la independència, segons el Consell, Carles Puigdemont. "Els avenços que s'han fet al llarg història i en particular a Catalunya, s'han fet traçant camí. I ens toca a nosaltres fer-ho", ha advertit en la seva salutació inicial. 

Carles Puigdemont en la Assemblea del Consell per la República / Marta Lasalas

Puigdemont al Consell. - Marta Lasalas

Puigdemont ha admès que "no tothom se sent còmode amb aquest rol ni tothom se sent content". "Vol dir que anem bé", ha reblat amb ironia. A parer seu, la inquietud que provoca el Consell obeeix al fet que hi ha un moviment en marxa, que "s'organitza i no té por", que "de manera persistent camina per un camí s'ha de traçar i que s'ha d'esporgar". "És una realitat que a alguns potser els impressiona, a nosaltres ens anima molt", ha reblat.

L'Assemblea s'ha constituït després que a finals d'octubre va escollir els seus 121 membres, dels quals 81 corresponen a candidatures ciutadanes i 40 a càrrecs electes, essencialment membres de Junts i Demòcrates, així com alguns regidors de la CUP, com la presidenta de l'Assemblea, i càrrecs d'ERC, que han esquivat les reticències dels republicans davant l'òrgan impulsat per Puigdemont. 

Imatge principal: Laura Borràs amb la nova presidenta del Consell, Ona Couto