Els dubtes de JxCat sobre la llista amb què concorrerà a les eleccions del 10-N no es limiten als presos. Tampoc l'exconsellera Laura Borràs, que va figurar com a número dos a la candidatura del 28-A i que ha actuat com a portaveu dels diputats de JxCat a Madrid, no ha confirmat encara que tingui intenció de repetir com a candidata al Congrés, segons ha pogut saber El Nacional.

Fonts properes a la diputada asseguren que Borràs no ha pres una decisió al respecte i, per tant, a hores d'ara no ha comunicat que accepti repetir a la llista.

Des de JxCat els dirigents coneixedors d'aquesta situació eviten entrar en els dilemes sobre la continuïtat de la número dos al Congrés argumentant que formalment encara no s'ha començat a parlar de la confecció de la candidatura.

De fet, ha estat Borràs qui ha obert el debat de manera pública sobre la reedició de la candidatura amb que JxCat concorrerà als comicis del 10-N. Aquest dijous en una entrevista a RNE, ha apuntat la conveniència que els presos no hi tornin a figurar atès que en breu es coneixerà la sentència del Suprem sobre l'1-O, que podria inhabilitar-los.

Les paraules de la diputada de JxCat haurien estat provocades per les reticències que els mateixos presos li haurien expressat quan s'hi va reunir dilluns a Lledoners i, de fet, han aconseguit traslladar a l'esfera pública un debat intern que viuen les forces sobiranistes. Amb tot, tant des de JxCat com el PDeCAT asseguren que la decisió sobre repetir o no a les eleccions és dels presos.

Pel que fa els dubtes sobre la continuïtat de la mateixa Borràs a la llista, no han sorprès gens ni mica al seu entorn, coneixedor de les reserves amb què va acceptar incorporar-se a la candidatura del 28-A.

Per assumir el paper de número dos per Barcelona, rere Jordi Sànchez, va haver d'abandonar la conselleria de Cultura que havia assumit feia menys d'un any en el Govern encapçalat per Quim Torra, del qual s'havia convertit en una de les persones de màxima confiança ja abans d'entrar a l'executiu.

El fet que Sànchez, empresonat i suspès immediatament pel Congrés, no pogués assumir les seves funcions de diputat ha obligat, a més, l'exconsellera a liderar els diputats de JxCat i convertir-se en cara visible d'aquestes sigles al cambra baixa. En aquests mesos, però, mai no ha amagat que considera que les Corts espanyoles no són el lloc on la seva feina pot resultar més útil. Més encara tenint en compte l'estratègia d'arraconament que ha adoptat el PSOE amb els diputats independentistes.