La precandidata de Junts a la Presidència, Laura Borràs, ha apostat en un acte de les primàries d'aquest partit, per aprofundir les "esquerdes" de l'estratègia de l'Estat per caminar amb decisió cap a la independència. Borràs ha participat en un col·loqui amb el vicepresident del Parlament i jurista Josep Costa, que s'ha transmès per Instagram.

Borràs, afectada per un constipat, ha coincidit amb Costa que ells saben com fer la independència, a diferència de dirigents d'altres formacions polítiques que ara diuen que no. I han insistit que ha de ser amb operacions com el referèndum de l'1-O. "Aquell dia Catalunya va guanyar a l'Estat, aquesta és la via", ha insistit. "L’1-O vam topar contra el mur de la intransigència, la demofòbia i la violència de l’Estat espanyol. Però hi vam fer una esquerda que hem d’eixamplar per fer caure el mur", ha resumit.

En aquest sentit, la precandidata s'ha mostrat confiada que les eleccions catalanes del 14 de febrer serveixin per clarificar l'estratègia independentista que prefereixen els catalans. Borràs i Costa han recordat que estan en política per l'1-O, i que van entrar a les llistes de Junts amb el president Carles Puigdemont a les darreres eleccions.

Col.loqui Borràs Costa Instagram

Laura Borras i Josep Costa en un moment del col·loqui 

La candidata ha rebut en el col·loqui la visita de l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra.

Ahir al vespre, Borràs va fer un altre acte similar amb el també diputat de Junts al Congrés, Jaume Alonso Cuevillas, en el qual van qüestionar que el govern del PSOE i Podemos hagi variat les pràctiques antidemocràtiques de l'Estat.