La candidata de Junts per Catalunya, Laura Borràs, carrega contra alguns dels agents del cos de Mossos que lidera el seu partit, amb el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, al capdavant després d'un cap de setmana en què la provocació dels discursos xenòfobs de Vox en municipis com Vic o Salt ha suscitat la reacció de grups antifeixistes, independentistes o immigrants.

Borràs conclou: "M’indigna veure comportaments d’alguns agents de Mossos que són incompatibles amb els d’una policia democràtica referent en la protecció i promoció de drets. Cal ser intransigent i exemplar envers aquests comportaments. Aquest és el meu compromís: tolerància zero amb la violència!". Borràs es mulla.

A tall d'exemple, el líder de Vox, Santiago Abascal, es va enfrontar al cos dels Mossos sense que se li retraiés les maneres. Els membres del partit van marcar l'espai que tenien destinat a Valls, i van denunciar la inacció de la Conselleria d'Interior i els Mossos d'Esquadra davant el que han anomenat "independentistes radicals". Posteriorment, el líder del partit es va encarar directament amb el cap del dispositiu dels Mossos exigint que actuessin contra els manifestants. 

La indignació d'Abascal contrasta amb les imatges vistes. Els Mossos d'Esquadra van carregar a Salt contra col·lectius que es manifestaven per la presència de la formació d'ultradreta. Per intentar dispersar-los, també van utilitzar projectils de foam. I a Vic, els manifestants contraris a la formació, que superaven amb escreix els partidaris de Vox, van rebre la resposta dels antidisturbis, que van carregar contra ells mentre formaven un dispositiu de protecció als líders d'ultradreta.

També reben els periodistes

Els mossos també van identificar alguns fotoperiodistes que cobrien els actes electorals de Vox. Aquest diumenge, a Salt, un agent de la Brimo dels Mossos d’Esquadra va disparar una salva sense projectil contra el fotoperiodista Joan Gálvez.

Aquest anava acreditat i el tret es produeix a l’alçada del cap, a un metre i mig de distància: “Després de rebre el tret de la salva sense projectil he caigut a terra atordit i amb molt de mal a les orelles”, ha explicat a través de Twitter. Gálvez també ha confirmat que no li van voler facilitar el número d’identificació de l’agent i el van poder aconseguir revisant imatges d'altres companys.