La portaveu de JxCAT al Congrés, Laura Borràs, ha manifestat que el contingut de l'acord entre ERC i el PSOE significa "mantenir la supeditació de Catalunya a l'Estat".

"Després d’haver llegit l’acord al qual ERC ha arribat amb el Gobierno del PSOE i Podemos, a JxCAT pensem que és clarament insuficient. Aquesta pròrroga significa mantenir la subordinació a l’estat que ens ha pres competències i ens fa témer que sigui un nou ‘a cambio de nada’", ha indicat.

Segons Borràs, es tracta de suposats acords de qüestions que, "de fet, ja ens pertoquen i el condicional "siempre que sea posible" augura un incompliment flagrant, sobretot quan el Gobierno ha perdut tota la credibilitat per la manera com va gestionar la darrera pròrroga enganyant socis de votació".

Borràs ha apuntat que l'acord només incorpora 1 dels 40 punts que el president Quim Torra va  traslladar al president Pedro Sánchez. "Pot ser un acord legítim per a ERC però és clarament molt insuficient per a JxCAT, perquè no té contraprestacions per als catalans", ha conclòs.

També ha insistit que els acords entre partits no són acords de govern, i que no estaven consensuats i per tant no comprometen.