El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha assegurat aquest dissabte al migdia que el partit concorrerà a les tres properes eleccions "amb totes les conseqüències" i que ningú ha de "dubtar" que "aquest és el partit del president Puigdemont des del primer dia".

Per la seva banda, Carles Puigdemont ha dit que la formació ha "d'obrir la mirada", "no caure en el sectarisme" i "tenir l'esperit d'anar junts". Bonvehí ho ha dit a Vic en la convenció municipalista del partit, que es presentarà amb la marca de Junts per Catalunya adaptada a cada municipi. Puigdemont hi ha participat a través d'un vídeo gravat des de Bèlgica.

convencio municipalista pdecat - acn

ACN

El president a l'exili ha destacat que el que representa el PDeCAT "ha estat l'espai hegemònic" que ha governat als municipis a Catalunya i ha de continuar "pel mateix camí", amb un "esperit d'anar junts, d'obrir la mirada, de no tancar-se en el sectarisme" i sense "excloure ningú".

El PDeCAT pensa presentar-se a les eleccions municipals amb la marca JxCat -la mateixa que va fer servir en les últimes eleccions al Parlament, quan es va obrir a perfils independents-, si bé en casos com Barcelona la llista encara no està tancada, a causa de la complexitat de les negociacions per encaixar amb l'espai que representa la Crida Nacional per la República.