El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha assegurat en una entrevista a l'ACN que Neus Munté és "millor candidata" a les eleccions de Barcelona que qualsevol altre dels noms que han aparegut, inclòs el de Ferran Mascarell. L'exconseller socialista sona com una de les opcions que estaria estudiant el líder de JxCat, Carles Puigdemont, per liderar una llista de cara a les municipals del 2019.

Tot i això, Bonvehí també ha assegurat que els candidats del partit se senten "còmodes" amb la fórmula de JxCat per als comicis i no descarta altres opcions que vagin més enllà de JxCat a municipis "puntuals" de l'àrea metropolitana per tal que l'independentisme sumi més vots.

Bonvehí ha insistit que "almenys" els alcaldes del PDeCAT es presentaran amb la "filosofia" de JxCat, la marca que va registrar la direcció del Partit Demòcrata i que el partit ha aprovat per concórrer a les municipals. D'aquesta manera, el president de la formació ha tancat la porta a un nou consell nacional que torni a debatre les sigles amb què es presenti el PDeCAT a les municipals: "Està tancat". De fet, la Crida que impulsen Puigdemont, Quim Torra i Jordi Sànchez ―i diversos diputats de JxCat― no té previst presentar-se a aquestes eleccions.

Sobre la cohesió amb la Crida, Bonvehí ha subratllat que no ha arribat a la presidència del PDeCAT per a dissoldre el partit. Això sí, s'ha mostrat "disposat" a col·laborar en projectes "més transversals i grans", com ara el que encapçalen Puigdemont, Quim Torra i Jordi Sànchez. En aquest sentit, ha puntualitzat que qualsevol decisió de col·laboració entre el PDeCAT i la Crida ha de ser aprovada pels associats.

Candidata Munté

Pel que fa a Barcelona, Bonvehí ha defensat que Munté continua sent la candidata del PDeCAT, sobretot si no hi ha acord amb la resta de formacions independentistes per formar una llista unitària a la capital. Si hi hagués una entesa per confeccionar una candidatura transversal de tot l'independentisme, el PDeCAT sí que s'obre a plantejar qui l'ha d'encapçalar.

En cas que es plantegi una llista que vagi més enllà del PDeCAT ―sota les sigles de JxCat―, dins l'espai que també representa la Crida, Bonvehí creu que ha de ser la militància de Barcelona qui aprovi un canvi de la cap de llista: "Si s'entén que ens hem d'obrir més enllà del PDeCAT i JxCat, hi ha gent que vol venir al projecte i la militància considera que la número u ha de ser una altra persona, nosaltres ho acceptaríem".

Tot i això, el president del partit ha reiterat que considera que entre els noms que han anat sortint, "Munté és la millor". Preguntat directament si l'exportaveu del Govern també és millor que l'exconseller Mascarell, Bonvehí ha mantingut la fermesa: "És ara millor candidata que qualsevol altre nom".