El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha situat aquest dilluns l'increment de la fiscalitat com una "línia vermella" en les negociacions dels pressupostos del Govern, i ha advertit que no admetran que s'apugi "la pressió fiscal als ciutadans i sobre tot a les classes mitges".

El dirigent demòcrata ha fet aquestes consideracions poc després que els Comuns plantegessin al Parlament la seva proposta per a la negociació dels pressupostos, que contempla un increment del 2% de l'IRPF per a les rendes més altes, i al mateix temps que ERC s'obria a negociar aquesta proposta.

"Si el preu del pressupost és canviar el nostre model social o renunciar al nostre projecte polític d'avançar en la república hauríem de dir que no", ha sentenciat el líder del PDeCAT que, amb tot, ha assegurat que si la proposta dels Comuns només afecta al 2% de les rendes més altes estarien disposats a parlar-ne.

La conclusió del plantejament dels demòcrates és, però, que "l'IRPF ja pressiona prou a Catalunya". 

Bonvehí ha fet aquestes valoracions després de reunir-se amb el comitè nacional del seu partit, que inclou l'executiva i els representats dels grups parlamentaris.

Per al PDeCAT, és important que els pressupostos tirin endavant, i reclama un creixement de totes les conselleries, amb voluntat de fer front a l'Estat del benestar "però no només" per a polítiques socials, sinó també per al creixement empresarial, territori, infraestructures o digitalització del país, ha advertit.

Paciència amb la Crida

El comitè nacional ha abordat també les converses sobre l'encaix del PDeCAT a la Crida. Bonvehí ha demanat "paciència i prudència" per fer l'encaix de manera que sigui assumit per la majoria de la militàcia. "Les presses no són bones conselleres", ha advertit.