El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha decidit situar Ferran Bel com a nou secretari d'organització del partit, mentre que la vicepresidenta de la formació demòcrata, Míriam Nogueras, suma ara més funcions com a responsable d'acció política a Madrid.

Diverses fonts del PDeCAT han explicat que als últims dies Bonvehí ha acabat de perfilar la distribució de tasques dins de la nova direcció executiva, elegida a l'assemblea celebrada el mes de juliol passat, en la que ell va resultar escollit president del partit.

Entre els 29 noms que conformen la direcció executiva -després que l'exportaveu Maria Senserrich anunciés aquest mes que deixa la política-, Ferran Bel s'erigirà a partir d'ara en un tercer home fort del partit, per darrere de Bonvehí i Nogueras, a l'assumir el control de l'aparell dels demòcrates com a secretari d'organització.

Bel va exercir com a responsable d'Acció Política i Estratègia Municipal en la direcció anterior, que liderava Marta Pascal al costat de Bonvehí, qui precisament desenvolupava les funcions de coordinador organitzatiu. La nova direcció seguirà sense comptar amb un càrrec específic de portaveu, de manera que Bonvehí continuarà assumint habitualment les tasques de comunicació.

De la seva banda, Nogueras, que és diputada al Congrés, serà a partir d'ara la responsable d'acció política del PDeCAT a Madrid i exercirà de corretja de transmissió entre la direcció del partit i els diputats i senadors demòcrates.