El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha reiterat les seves afirmacions: la "desobediència continuada" no porta enlloc. “Desobeir per desobeir, sense tenir estructures d’Estat, no és el camí”, ha advertit el dirigent postconvergent aquest dilluns, després de la reunió del comitè nacional del partit. No obstant això, ha afegit que el camí tampoc no és “deixar-ho estar tot, fer tripartits i continuar en la situació autonòmica”.

En aquest sentit, David Bonvehí ha defensat que no s’han de descartar “diàleg i acords” que puguin portar a un referèndum acordat amb l’Estat. “És la via que ara la major part de l’independentisme defensa”, ha assegurat. Tot això espera que consti en els plantejaments de la Crida Nacional, que serà presentada aquest dissabte a Manresa.

Per altra banda, el president del PDeCAT ha reiterat el seu ‘no’ als pressupostos de l’Estat. “Si no hi ha gestos i accions, no ens movem”, ha afirmat. Ha assenyalat que l’última paraula la tindran el partit, el president Carles Puigdemont i el govern de Quim Torra.

No obstant això, Bonvehí ha volgut agrair la visita del líder de Podemos, Pablo Iglesias, a la presó de Lledoners divendres passat, així com la trucada a Carles Puigdemont d’aquest diumenge. Ha aplaudit que es reconegui la “legitimitat en la interlocució” del president a l’exili.

Retrets a la CUP

Sobre la reunió dels presidents Puigdemont i Torra a Waterloo amb representants dels partits i entitats, el dirigent postconvergent ha lamentat que “no hi pugui ser tot l’independentisme”, malgrat que ha vist positiva la reunió. “També seria positiu que el Consell de la República es posés en funcionament".

Seguint aquest fil, ha lamentat la decisió dels cupaires de no negociar els pressupostos i bloquejar l’acció del Parlament. “L’independentisme hauria d’anar més unit que mai”, ha defensat. Malgrat tot, ho ha titllat de “decisió superficial”. Ha recordat que ja van oposar-se a la investidura de Jordi Turull, i que en aquell moment ja van situar-se a l’oposició. Ha expressat “respecte” i “esperança” perquè “tornin al concepte de la unitat”.

La Crida no pot ser una “escissió” del PDeCAT

Un altre dels assumptes sobre la taula ha estat el naixement de la Crida Nacional, en un acte aquest dissabte a Manresa. Ha defensat la necessitat que sigui un “moviment aglutinador”, un “paraigua perquè l’independentisme vagi unit”. En aquesta línia, ha advertit que no tindria sentit fos una rèplica del PDeCAT; tenir dos partits “amb la mateixa gent” fragmentaria l’electorat.

És per això que Bonvehí ha rebutjat que s’acabi convertint en una escissió del Partit Demòcrata. “Si la Crida és el mateix que el PDeCAT, serà el PDeCAT, no té sentit que hi hagi dos partits defensant el mateix", ha insistit. S’ha mostrat convençut que trobaran “l’encaix”.