El president de la coalició de Junts per Catalunya i del PDeCAT, David Bonvehí, s'ha mostrat conciliador amb ERC tot i el pacte al que ha arribat la seva formació amb el PSC a la Diputació de Barcelona. Bonvehí ha assegurat que, tot i el pacte amb el PSC, espera que les relacions segueixin sent bones entre les formacions independentistes.

En una entrevista al Via Lliure de RAC1, Bonvehí ha assgeurat que des de la seva formació són conscients que ERC i JxCat han d'avançar junts en el projecte nacional i ha insistit que en aquells ajuntaments, com Sant Cugat o Figueres, on pot haver-hi una majoria independentista, es puguin revertir els pactes que hi ha actualment. 

l president del PDeCAT  ha justificat el pacte amb el PSC perquè amb ERC "no sumen" en aquesta institució i ha assegurat que el president Carles Puigdemont estava al cas del pacte. "Puigdemont forma part de l'espai de JxCat, és el nostre líder polític, i aquests dies, com tots els nostres líders, estan al cas dels diferents acords", ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio, "som una organització i un espai que es coordina i s'organitza, i es prenen les decisions conjuntament".

Bonvehí creu que aquest acord no afectarà el Govern de la mateixa manera que "no hi va haver crisi" quan ERC va pactar amb PSC i la CUP en municipis com Figueres i Sant Cugat del Vallès. El president del PDeCAT ha recordat als republicans que s'han fet pactes entre forces independentistes "a tots els municipis on les majories ho han permès", com ara als ajuntaments com els de Lleida i Tarragona, o a les altres tres diputacions.

Per últim, el líder del PDeCAT també ha deixat clar que la seva formació volia governar amb ERC a les quatre Diputacions catalanes i que això ha estat possible en tres d'elles on s'hi sumava majoria independentista, però que ha Barcelona aquest pacte no ha estat possible.

Bonvehí ha negat que aquest pacte desautoritzi el president de la Generalitat, Quim Torra, que va fer una crida fa unes setmanes a fer acords entre forces independentistes. "Si haguéssim tingut la majoria amb ERC, com en les altres diputacions, hauríem acordat amb ells", ha insistit.

Tot i l'acord amb els socialistes, Bonvehí ha remarcat que el PSC va ser "un dels partits que va promoure i acceptar el 155", però ha justificat el pacte perquè "les majories en les municipals han estat les que han estat". En aquest sentit, ha recordat que JxCat va apostar "des del primer moment per llistes unitàries" de l'independentisme "per evitar el que està passant".