El president del Partit Demòcrata (PDeCAT), David Bonvehí, i l'exconsellera d'Empresa Àngels Chacón s'han reunit aquest dimarts amb el màxim dirigent del PNB, Andoni Ortuzar, a Bilbao. Durant la trobada, els màxims dirigents del PDeCAT i PNB han analitzat la situació política, econòmica i sanitària a Euskadi i Catalunya i en el conjunt de l'Estat, en un moment en què el PDeCAT ha trencat les relacions amb JxCat en buscar anar per separat a les catalanes. La trobada s'emmarca en l'acord de col·laboració que el PNB i PDeCAT van signar l'abril del 2019 per reforçar la seva cooperació en l'àmbit institucional, informa el PNB.

Durant dues hores a la seu central del PNB, la Sabin Etxea, les dues delegacions han parlat de la gestió de la crisi sanitària provocada per la Covid-19 i les seves greus conseqüències en tots els àmbits; l'assignació dels fons Next-Generation que la Unió Europea va destinar a l'estat espanyol; la negociació dels pressupostos generals de l'Estat del 2021; o el nou escenari electoral obert a Catalunya després de la inhabilitació del president Quim Torra.

Divisió postconvergent

La reunió es produeix en un moment de forta divisió de l'espai que va representar CiU, amb el llançament per Carles Puigdemont de JxCat, on no s'ha integrat el PDeCAT, els hereus directes de Convergència, als quals se suma el Partit Nacionalista de Catalunya que lidera Marta Pascal, que defensa seguir a Catalunya una estratègia similar a la del PNB.

En la trobada d'avui han participat, per part jeltzale, la secretària de l'EBB, Mireia Zarate, i el responsable de l'àrea d'organització, Joseba Aurrekoetxea, i pel PDeCAT Montserrat Candini, alcaldessa de Calella (Maresme) i membre de la direcció executiva nacional del Partit Demòcrata.