L’exministre de Defensa, José Bono, considera que cal separar les qüestions i afers que envolten la vida privada de Joan Carles I de la seva gestió com a rei d’Espanya. “El monarca és un més i ha de fer el seu ofici bé com qualsevol altre persona, a mi em molesta més que mati un elefant”, va defensar el també expresident del Congrés dels Diputats en la visita d’ahir al programa La Sexta Noche.

José Bono va donar la seva opinió sobre les gravacions que han vist recentment la llum i que demostren que Joan Carles I va tenir un afer amorós amb Marta Gayá, una empresària mallorquina d’ascendència catalana. El polític socialista opina que, tal com fem amb la resta de professions, el Rei se l’ha de jutjar i valorar en funció de si ha fet bé la seva feina com a monarca o no i, en aquest sentit, Bono té clara la seva postura: “El Rei és humà, no és diví, però a ell el nomena Franco i en un temps rècord tenim democràcia”.

Qüestió de carques

L’exministre critica que “una colla de carques” volen posar els afers amorosos de Joan Carles I com a contravalor a la seva gran contribució a la normalització democràtica del país. “Jo el que vull dels meus caps d’Estat i de Govern és que no robin, que no matin, que siguin decents i que es guanyin el lloc sent exemplars”. Amb aquest argumentari, Bono va voler defensar davant el presentador Iñaki López que ell és partidari que “la gent sigui feliç i es fiqui al llit amb qui vulgui” perquè, en tot cas, una situació així pot disgustar la parella, els fills o la família, però no ha de formar part del debat polític nacional.

“La fidelitat és una virtut amb la teva família i la teva dona, però en l’àmbit públic la virtut es troba en ser honrat, bo, amable i estar a prop d’aquell que més ho necessita”, remarca. Abans de tancar el tema, Bono va voler llançar una pregunta a l’audiència i va proposar als espectadors que es miressin ells mateixos i es preguntessin si, en matèria de fidelitat, no tenen res de què penedir-se davant el cònjuge.