L'exministre de Defensa José Bono defensa que davant la situació a Catalunya "parlar és necessari, també per resoldre la problemàtica". Però afegeix: "Hem de fer el que sigui perquè Catalunya no se separi d'Espanya", i posa l'"imperi de la llei" com la línia vermella que no es pot traspassar.

Bono ha considerat a La Sexta que el socialisme no és compatible amb el separatisme i sosté que "o Pedro Sánchez és president amb el vot de Podemos i l'abstenció d'ERC, o anem a terceres eleccions". "Això seria un desastre", afirma.

Bono recorda que va dimitir com a ministre de Defensa perquè estava en contra de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. "Quan la identitat et porta a demonitzar qui no és com tu, ja es pot parlar d'un nacionalisme condemnable". A més, confia que Sánchez no faci certes cessions per aconseguir ser president del govern espanyol.

L'exministre presenta Se levanta la sesión. ¿Quién manda de verdad?, un llibre en el qual confessa, entre altres coses, algunes converses mantingudes amb membres de la reialesa. "Jo del Rei tinc un concepte magnífic. Em sembla un tipus llest, preparat, assenyat i bona persona", apunta.

A més, explica que el rei emèrit va dir de Felip VI que el príncep estava "aprenent molt", però que no tenia el seu "caràcter simpàtic".