L'exministre socialista de Defensa i expresident del Congrés José Bono s'ha oposat a l'acostament a Catalunya dels presos polítics catalans perquè al seu entendre "suposaria convertir les presons en platós de televisió de TV3".

"Estaria bé des del punt de vista humanitari?, potser si", ha reconegut Bono en la seva intervenció en unes jornades en el Consell General de l'Advocacia, però a continuació ha assegurat que les presons, que són competència de la Generalitat, podrien ser usades per "enviar missatges" a través dels mitjans de comunicació públics. "Qualsevol pati de presó, si volguessin, podria convertir-se en un plató de televisió i seria extremadament perillós. Cal pensar en les conseqüències i en les competències", ha deixat anar l'exministre del PSOE.

En aquest sentit, Bono ha apuntat que acostar els presos polítics podria suposar que l'autoritat penitenciària "en mans de (Quim) Torra", el president de la Generalitat, donés permís a TV3 per accedir a les presons a entrevistar als presos".

Bono ha indicat de totes maneres que no té res en contra de cap pres, i ha dit conèixer personalment alguns dels polítics independentistes empresonats, però ha assegurat que la possibilitat d'una entrevista a la presó seria un "ridícul" per a l'Estat.