El president de la Cambra de Comerç d’Espanya, el català José Luis Bonet, considera que els partidaris de tornar a repetir el procés no haurien de poder-se beneficiar de l’amnistia. “El meu parer és que les persones que diguin que ho tornaran a fer, doncs no se les pot perdonar, ja que al final l'amnistia és el perdó més absolut. Crec que no toca”, ha manifestat Bonet en una entrevista a ON ECONOMIA.

L’empresari, això no obstant, es mostra partidari de “lluitar” per “qualsevol moviment” que porti a la “normalitat”, tant a Catalunya com al conjunt d’Espanya. Per a Bonet, que encarna la tercera generació de Freixenet, avui en mans del grup alemany Henkell, el clima polític encara no és d’estabilitat. “Es va pel bon camí” i “tot això del procés s'està, per dir-ho d'alguna manera, desinflamant”, però “està molt clar que encara hi ha uns plantejaments que no fan la situació absolutament estable i normal”.

Per a José Luis Bonet, la convocatòria d'elecciones al Parlament de Catalunya per al proper 12 de maig, anunciada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, és una oportunitat perquè "s'obri una nova etapa de normalització de la vida ciutadana a Catalunya una vegada fracassat l'independentisme".

La Cambra de Comerç d'Espanya és una corporació de dret públic la finalitat del qual és la representació, promoció i defensa dels interessos generals de les empreses. Està integrada per les entitats més representatives de la vida econòmic-empresarial del país: les grans empreses, les cambres de comerç nacionals i internacionals, com la de Barcelona i la resta catalanes, les organitzacions empresarials i d'autònoms, i l'administració.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!